E-mail instellen in Mozilla Thunderbird

Hier vindt u een handleiding hoe u als shared hosting-klant van Rimote uw e-mailaccount kunt instellen in Mozilla Thunderbird.

U heeft van ons een welkomstmail van DirectAdmin gekregen bij het afsluiten van uw hostingpakket. Neemt u de gegevens daarvan bij de hand. We kunnen u de mail altijd opnieuw sturen, mocht u de mail om wat voor reden dan ook niet meer hebben.

Stap 1

Indien u dit nog niet gedaan hebt, moet u eerst Mozilla Thunderbird downloaden en installeren. U kunt de Nederlandse versie van Thunderbird hier downloaden. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Stap 2

Open Thunderbird en ga naar Extra > Accountinstellingen.

Stap 3

Klik in het scherm dat nu verschijnt op Accountacties en vervolgens op E-mailaccount toevoegen.

Stap 4

Vul nu uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Klik vervolgens op Doorgaan.

Stap 5

Klik nu op Handmatige config. Thunderbird probeert intussen automatisch de server-instellingen te vinden, dit kunt u negeren.

Stap 6

Kies bij Inkomend voor IMAP. In de rij velden hierachter vult u dan het volgende in. Serverhostnaam: het IMAP-server adres dat in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Poort: het IMAP poortnummer dat in uw DirectAdmin welkomstmail staat. SSL: STARTTLS. Authenticatie: Autodetectie.

Bij Uitgaand is al SMTP ingevoerd. De andere velden zijn als volgt:

Serverhostnaam: het SMTP-server adres dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen.
Poort: het SMTP poortnummer dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen.
SSL: STARTTLS
Authenticatie: Autodetectie

Ten slotte vult u bij Gebruikersnaam opnieuw uw e-mailadres in, dit is tevens uw gebruikersnaam.

Klik nu op Hertesten.

Stap 7

Als u alle gegevens bij stap 6 correct heeft ingevoerd verschijnt na even wachten de volgende mededeling in beeld: De volgende instellingen zijn gevonden door de gegeven server te testen.

U kunt nu klikken op Account aanmaken om het instellen van uw e-mailaccount te voltooien.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!