Een FTP-account aanmaken

Als u gebruik maakt van shared webhosting of een VPS met DirectAdmin, kunt u gemakkelijk FTP-accounts aanmaken. Een FTP-acount is nodig om via het File Transfer Protocol en met behulp van een FTP-client zoals FileZilla bestanden van uw computer te uploaden naar uw website.

Stap 1

Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op FTP Management onder het kopje Your Account.

ftp-account-aanmaken-directadmin-1

Stap 2

Klik vervolgens op Create FTP account.

ftp-account-aanmaken-directadmin-2

Stap 3

Vul nu het formulier in. Bij FTP Username vult u de gebruikersnaam in van uw FTP-account. In ons voorbeeld maken wij ftpaccount@rimote.nl aan. Let op: u hoeft dus alleen het gedeelte voor het @-teken in te vullen. Bij het inloggen dient u wel de gehele gebruikersnaam inclusief alles achter het @-teken in te vullen.

Bij de velden Enter Password en Re-Enter Password kunt u zelf een wachtwoord invullen. Wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken. Het wachtwoord dat DirectAdmin voor u aanmaakt is gelijk te zien naast de knop. Deze dient u gelijk te noteren want dit is de enige keer dat u het wachtwoord te zien krijgt.

Vervolgens heeft u een viertal opties wat betreft waar de FTP-account toegang toe zal verstrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat de FTP-account alleen één domeinnaam kan beheren, of zelfs alleen maar een enkele map. In ons voorbeeld kiezen wij voor Custom, /home/rimote is daar al automatisch ingevuld. Zo kunnen we met één FTP-account meerdere domeinnamen beheren.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.

ftp-account-aanmaken-directadmin-3

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!